HomeBuitenlandTwee verdachten van steekpartij agent in Frankrijk opgepakt

Twee verdachten van steekpartij agent in Frankrijk opgepakt

FRANKRIJK – Twee mannen zijn aangehouden in Noord-Frankrijk op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in Groningen, waarbij woensdagavond een agent ernstig gewond raakte aan zijn gezicht tijdens een avondklokcontrole. Dat meldt de politie zaterdag.

Het gaat om een twintigjarige man uit de Groningse gemeente Oldambt en een 32-jarige Amerikaan zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De twee mannen zijn nog in Frankrijk.

Twee mannen staken woensdagavond rond 22.00 uur tijdens een avondklokcontrole in op twee agenten. Eén agent raakte daarbij ernstig gewond aan zijn hoofd en hals. Beide slachtoffers moesten naar het ziekenhuis.

De zwaargewonde agent is inmiddels buitenlevensgevaar, meldde politiechef Frank Smilda donderdagavond. De andere agent raakte lichtgewond en mocht snel het ziekenhuis uit.

Na het steekincident kwamen ruim vijftig tips binnen. Volgens de politie hebben die geleid tot de aanhouding van de twee mannen. Er is een overleveringsprocedure in gang gezet om hen naar Nederland te krijgen. Hoe lang dat gaat duren is nog niet bekend.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular