HomeNieuws'Kinderartsen willen minder diepe neustest'

‘Kinderartsen willen minder diepe neustest’

Kinderartsen pleiten voor een minder diepe coronaneustest voor kinderen. Volgens de artsen zijn de testen een stuk minder belastend. Ook zou de langere wattenstaaf kinderen afschrikken.

Een minder lang alternatief, waarbij het lijkt alsof er met een wattenstaafje in de neus wordt gepeuterd, werkt goed genoeg, stellen de kinderartsen. Het buitenland heeft volgens de krant al ervaring met zo’n kortere versie. In Oostenrijk testen alle basisschoolleerlingen er wekelijks mee.

In Nederland wordt het kortere stokje in de meeste GGD-teststraten nog niet gebruikt. In Breda zijn ondiepe sneltesten al wel de standaard, verklaart GGD West-Brabant.

Bij de ondiepe neustest wordt met een iets stijvere wattenstaaf in beide neusgaten van het kind geroerd. Kinderartsen omschrijven het ‘alsof er in de neus wordt gepeuterd’.

Kinderarts-epidemioloog Patricia Bruijning vindt dat er genoeg bewijs ligt dat de test geschikt is. ,,De test is bijna net zo sensitief en mensen met een hoge viral load haalt die er zeker uit.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular