HomeNieuwsWinkels blijven gesloten

Winkels blijven gesloten

De winkels blijven voorlopig gesloten. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald in het kort geding dat brancheorganisatie INretail had aangespannen tegen de Staat.

De voorzieningenrechter is onder meer van mening dat de noodzaak tot het handhaven van de maatregel van sluiting van de niet-essentiële detailhandel nog onverkort aanwezig is, terwijl daarnaast het voortduren van deze maatregel proportioneel en evenredig is.

Het bestuur van INretail beraadt zich op vervolgstappen. „Een enorme teleurstelling voor alle winkels die al maanden van veiligheid topprioriteit hebben gemaakt en worstelen om te overleven. Wij blijven van mening dat de Staat alle belangen die spelen onvoldoende heeft af- en meegewogen toen zij besloot tot winkelsluiting over te gaan.

Winkeliers hebben het sinds de sluiting halverwege december zwaar te verduren. Veel kledingzaken zitten opgescheept met uitpuilende magazijnen en kunnen hun voorraden amper kwijt.

Maandag werden op de persconferentie een aantal versoepelingen voor de winkeliers aangekondigd: in plaats van twee klanten per etage in álle winkels, zal er vanaf 15 maart op basis van winkeloppervlakte bekeken worden hoeveel klanten tegelijk op afspraak binnen mogen zijn.

Onder de 50 vierkante meter blijft twee klanten per etage de norm, daarboven wordt gekeken naar winkeloppervlak. Per 25 vierkante meter mag er dan één klant binnen zijn met een maximum van 50 klanten per winkel.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular