HomeRegionieuws(WEERALARM) Eerste storm 2021 op komst

(WEERALARM) Eerste storm 2021 op komst

Van de winter, waar we een maand geleden middenin zaten, via de lente in de twee weken daarna naar de herfst, vanaf morgenmiddag. Donderdag staat namelijk een potentiële storm op het programma met windstoten die zelfs in het binnenland tot boven 100 kilometer per uur kunnen uitkomen. Drie seizoenen in vier weken tijd, je kunt niet zeggen dat het Nederlandse weer saai is.

De grijze lucht die we vanmorgen zagen toen we de gordijnen open deden, blijft nog wel even hangen, vertelt Marjon de Hond, meteoroloog bij Buienradar. “Van tijd tot tijd kan er wat regen vallen en de wind zal vanavond flink aantrekken.”

Ideaal weer voor een herfst- of strandwandeling wordt het niet, in de middag trekt de wind namelijk flink aan. Daardoor is er mogelijk langs de west- en noordkust kans op storm. Er worden daar namelijk windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur verwacht aan de kust. Het KNMI geeft daarom voor morgenmiddag code geel af voor de kustprovincies. Als het een uur flink blijft doorwaaien met windkracht 9, is storm Barbara een feit. 

Maar qua temperatuur kan het nog best uit te houden zijn. Die winterjas mag nog wel even in de kast blijven hangen. De Hond legt uit dat de wind morgen naar het zuidwesten draait. “Zodra het morgenmiddag opklaart, zal de subtropische lucht die over ons land waait, haar best doen.” Het wordt gemiddeld 20 graden. In Zeeland, Brabant en Limburg kan het lokaal zelfs 22 graden worden.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular