HomeNieuwsVier arrestaties in onderzoek naar afpersingspoging en schietpartij

Vier arrestaties in onderzoek naar afpersingspoging en schietpartij

BREDA – Aan een nietsontziende oorlog tussen criminelen in Breda en Rotterdam is een nieuw bizar hoofdstuk toegevoegd. Na eerdere aanslagen op een 39-jarige man in Breda hebben criminelen nu familie van de man afgeperst. Niet betalen zou ernstige consequenties hebben. De afpersing en bedreiging is nog niet eerder naar buiten gebracht.

De reeks begon op zondag 18 oktober 2020 in Breda. Die avond werd op de Bruno Renardstraat omstreeks 19.30 uur een 39-jarige Bredanaar voor zijn woning beschoten. Hij parkeerde zijn auto langs de weg, pakte wat uit zijn kofferbak en liep daarna naar de voordeur van zijn woning. Hij zag op dat moment een man met een bivakmuts achter hem staan die een vuurwapen op hem richtte en schoot. Hij is weggerend en werd niet geraakt. In de gevel van zijn woning werden meerdere kogelinslagen aangetroffen. Op straat vonden agenten enkele hulzen.

Daarna werden in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 oktober 2020 een handgranaat en enkele patronen aan de Baliëndijk aangetroffen. In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 januari 2021 zijn een explosief en enkele hulzen gevonden aan de Kleine Krogt in Breda. De vondsten van de explosieven en munitie staan vermoedelijk in verband met het eerdere schietincident omdat daar bedrijven gevestigd zijn van de 39-jarige Bredanaar en zijn familie.

De politie in Breda formeerde direct een rechercheteam dat een grondig onderzoek instelde naar de criminele groepering die verantwoordelijk is voor het geweld. Een lastige bijkomstigheid voor de speurders is dat bij dit soort intimidatiepraktijken slachtoffers en getuigen niet of niet volledig medewerking verlenen, hetgeen de opsporing van de daders bemoeilijkt.  Het rechercheonderzoek leidde op vrijdag 26 februari 2021 echter toch tot een doorbraak in het onderzoek naar het schietincident. Op bevel van de officier van justitie werd die dag een 22-jarige Amsterdammer als verdachte aangehouden. Hij werd voorgeleid aan de rechter-commissaris en is in bewaring gesteld. Hij wordt er van verdacht de schutter te zijn geweest.

Voor de (poging tot) afpersing in Oudenbosch zijn inmiddels drie verdachten aangehouden. Op vrijdagavond 26 februari jl. werd in Leiden een 36-jarige man uit Hoef en Haag opgepakt. Op zondag 28 februari jl. werd in Utrecht een 34-jarige man uit IJsselstein gearresteerd. Deze verdachten werd voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn in voorlopige hechtenis geplaatst.  De derde verdachte werd op donderdag 4 maart jl. aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit IJsselstein. Hij is in verzekering gesteld.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular