HomeSportArbitrale blunder bij RKC - FC Utrecht

Arbitrale blunder bij RKC – FC Utrecht

Ook binnen de scheidsrechterswereld is nog niet het laatste woord gezegd over de arbitrale blunder zaterdagavond bij RKC – FC Utrecht (1-2).

Als een scheidsrechter een overtreding die rijp is voor een strafschop of rode kaart zelf niet heeft waargenomen, wordt het vaste prik dat hij op eigen initiatief de beelden terug gaat kijken. Ongeacht wat het oordeel is van de VAR. Dat is tenminste het voorstel van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond, zo zei hij zondagavond bij ESPN.

Arbiter Sander van der Eijk gaf dit weekend bij RKC-Utrecht een strafschop aan de bezoekers, op aanraden van zijn assistent. “Hij gaf dus een penalty zonder dat hij de overtreding zelf had gezien”, licht Van Egmond de situatie toe bij ESPN. “Dat is op zich geen enkel probleem, want de assistenten zijn er ook om op dit soort momenten te assisteren. De VAR heeft het contact daarna gecheckt en bevestigd, dus dan heeft Van der Eijk geen kans meer om het zelf opnieuw te zien.”

Juist het feit dat Van der Eijk niet zelf ‘mocht’ kijken leverde veel commotie op.

Van der Eijk ging na afloop van RKC-Utrecht al door het stof voor zijn beslissing. De leidsman gaf voor de camera openlijk toe dat het geen strafschop was en dat hij zelf had willen kijken.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular