HomeNieuwsCoronamaatregelen verlengt tot 30 maart

Coronamaatregelen verlengt tot 30 maart

DEN HAAG – De avondklok en de andere coronamaatregelen schuiven op tot het eind van deze maand. Dat is volgens betrokkenen de uitkomst van het beraad in het Catshuis, waar betrokken ministers zaterdagmiddag met RIVM-baas Jaap van Dissel overlegden over het coronabeleid. Het aantal besmettingen is nog te hoog om bij de persconferentie van aanstaande maandag al versoepelingen aan te kondigen, zo stelde het gezelschap volgens een aanwezige vast.

Het kabinet durft het niet aan om de regels verder te verruimen. Zo blijven middelbare scholen dicht en is er ook nog geen plaats voor het openen van de terrassen of detailhandel.

Verlenging avondklok
De verlenging van de avondklok is inmiddels geen verrassing meer. De uitspraak van premier Rutte eind december dat het de eerste maatregel was die de prullenbak in zou gaan, lijkt alweer een eeuwigheid geleden.

Tijdens de verkiezingsdagen van 15, 16 en 17 maart is de avondklok ook van kracht. Er geldt dan wel een ontheffing voor wie naar het stembureau is geweest of wie helpt met het tellen van de stemmen.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular