HomeBuitenlandOostenrijk voert per 1 februari 2022 een vaccinatieplicht in

Oostenrijk voert per 1 februari 2022 een vaccinatieplicht in

Wenen – Oostenrijk voert per 1 februari een algemene vaccinatieplicht in, een primeur in de Europese Unie. Daarnaast gaat heel Oostenrijk vanaf maandag voor minstens tien dagen in lockdown.

Alleen supermarkten, drogisten en apotheken mogen openblijven, horeca en scholen gaan dicht. Mensen mogen alleen van huis voor boodschappen, lichaamsbeweging, werk of bezoek aan een arts.

Sinds deze week geldt er al een lockdown voor ongevaccineerden. Zij mogen alleen naar buiten voor essentiële zaken, zoals werk en essentiële boodschappen. Vanaf maandag gelden die regels voor iedereen.

De bondsregering volgt met de lockdown het voorbeeld van de deelstaten Salzburg en Opper-Oostenrijk. Zij hadden al een algehele lockdown aangekondigd.

Wie zich niet laat vaccineren zal een hoge boete moeten betalen, melden Oostenrijkse media. Hoe hoog die boetes zullen zijn is nog niet bekend.

De vaccinatiegraad in Oostenrijk is relatief laag. Rond de 65 procent van de gehele bevolking, kinderen onder de twaalf meegerekend, is volledige gevaccineerd.

Oostenrijk voerde eerder al een 2G-beleid in. Dat betekent dat alleen gevaccineerde en recent genezen mensen toegang krijgen tot bijvoorbeeld de horeca.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular