HomeSportAfstraffing voor matig PSV tegen effectief Ajax

Afstraffing voor matig PSV tegen effectief Ajax

AMSTERDAM – Ajax heeft zondag door een ruime zege op PSV de koppositie in de Eredivisie verstevigd. De Amsterdammers wonnen met 5-0 in de Johan Cruijff ArenA door goals van Steven Berghuis, Sébastien Haller, Antony, Davy Klaassen en Dusan Tadic.

Steven Berghuis scoort de 1-0. Foto: Marcel van Dorst

PSV kende nog wel een sterke start. Ajax-keeper Remko Pasveer moest drie reddingen verrichten, maar daarna nam Ajax het initiatief. Door een goal van Steven Berghuis in de negentiende minuut leidde de ploeg van trainer Erik ten Hag halverwege met 1-0.

Na rust liep Ajax verder uit via een rake kopbal in de 56e minuut van Sébastien Haller, waarbij Dusan Tadic zijn tweede assist van de wedstrijd leverde. Antony maakte er tien minuten later 3-0 van en in de 76e minuut tekende invaller Davy Klaassen voor de 4-0. Het slotakkoord was in de extra tijd voor Tadic en dat was de honderdste Eredivisie-goal van de 32-jarige Serviër.

Sfeeractie aan het eind van de wedstrijd. Foto: Marcel van Dorst

5-0 is een evenaring van de grootste zege ooit van Ajax op PSV in de Eredivisie. In het seizoen 1964/1965 stonden dezelfde cijfers op het scorebord. Met deze vernedering voor PSV nam Ajax bovendien revanche voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal in augustus. Toen was het de ploeg van trainer Roger Schmidt die in de ArenA met 0-4 won.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular