HomeNieuwsStijging aantal positieve tests zet door, RIVM ziet verband met versoepelingen

Stijging aantal positieve tests zet door, RIVM ziet verband met versoepelingen

Het RIVM heeft in de afgelopen week opnieuw een stuk meer positieve coronatests geregistreerd dan in de zeven dagen ervoor, blijkt dinsdag uit de weekcijfers van het instituut. De toename van het aantal positieve coronatests lijkt volgens het RIVM samen te hangen met de versoepeling van coronamaatregelen van ruim drie weken geleden. Ook is er sprake van een seizoenseffect.

In de afgelopen week testten 25.751 mensen positief op het coronavirus. Dat is 44 procent meer dan in de voorgaande week, toen 17.832 personen positief testten. In de zeven dagen daarvoor ging het nog om 12.016 positieve tests.

De stijging van het aantal positieve tests zette in alle leeftijdsgroepen en alle regio’s door. De toename was relatief het grootst in de veiligheidsregio’s IJsselland, Zuid-Holland Zuid, Gelderland-Midden en Limburg-Noord.

Ruim 198.000 mensen lieten zich in de afgelopen zeven dagen bij de GGD testen, een kwart meer dan in de voorgaande week. Het aandeel positieve coronatests steeg van 10,3 procent naar 12 procent.

6 procent van de bij de GGD afgenomen tests volgde op een positieve zelftest. 12.370 mensen gingen naar een GGD-testlocatie na een positieve zelftest. De overgrote meerderheid (85 procent) kreeg bij de GGD bevestiging van die positieve zelftest.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular