HomeSportBelgische rallybelofte Grégoire Munster wint Sezoensrally in Bocholt

Belgische rallybelofte Grégoire Munster wint Sezoensrally in Bocholt

BOCHOLT – Grégoire Munster heeft de Sezoensrally op zijn palmares geschreven. Adrian Fernémont en Ghislain de Mévius gaan mee het podium op.

Wat een finale en wat een mentale kracht van Grégoire Munster en zijn navigator Louis Louka in de 44ste Sezoensrally. De 22-jarige Hyundai-rijder weerstond een late aanval van Adrian Fernémont en mag zo zijn tweede seizoenszege vieren.

Na deze tweede overwinning doet Grégoire Munster ongetwijfeld een gooi naar de titel in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

Grégoire Munster maakte op KP Gerdingen, drie proeven voor de finish, een klein foutje en plots was de spanning terug in de wedstrijd. De Hyundai-rijder verspeelde 10″ en zag zijn voorsprong krimpen tot 2″2 op Adrian Fernémont en 2″5 op Ghislain de Mevius.

Adrian Fernémont erkende dat Grégoire Munster heel sterk was. “Dit is mijn beste resultaat ooit in de Sezoensrally, een rally die me nooit lag. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd.

Foto: Iwan van Dun

Ghislain de Mevius werd derde op 10″5 en daar was hij niet tevreden mee. “Nee, ik heb in het donker niet hard genoeg gereden. Ik had Adrian nog terug kunnen halen.

Foto: Iwan van Dun

Ondanks een schuiver op de laatste proef, door slecht afgestelde verstralers, werd Vincent Verschueren toch mooi vierde. Verschueren was lange tijd mee in strijd voor een podiumplaats, maar twee kleine schuivers kostten een halve minuut en de aansluiting met de kopgroep. Patrick Snijers eindigt in de top vijf als winnaar in GT.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular