HomeRegionieuwsVijftig uur non-stop dansen bij de Dansmarathon in Breda

Vijftig uur non-stop dansen bij de Dansmarathon in Breda

BREDA – SBS6 begon de donderdagavond met de groots aangekondigde dansmarathon, die tot zaterdagavond zal duren. De start was om 20.00 uur en werd door 265.000 mensen bekeken. De grootse dansshow wordt in het Bredase Breepark gehouden.

De komende dagen zal bij SBS6 vrijwel niets anders te zien zijn dan de marathon: alleen Shownieuws en Hart van Nederlandhebben niet hoeven wijken. De aftrap was het best bekeken moment van De Dansmarathon op donderdagavond. Monique en Nick verdedigen samen de Brabantse eer.

“Daar hebben we even goed over na moeten denken”, lacht de Steenbergse Monique de Groot (26), die haar eigen dansschool Sjappoo runt. “Gekkenwerk én slecht voor ons lichaam, was onze eerste gedachte.” Maar uiteindelijk begon het toch te kriebelen, vertelt haar vriend Nick Sebrechts (22) uit Hoogerheide. “Als dansers hebben we het afgelopen anderhalf jaar helemaal stil gezeten. Hiermee kunnen we onszelf eindelijk weer laten zien. En eerlijk: dit is once in a lifetime.”

Inderdaad, zo’n dansmarathon is voor Nederland behoorlijk uniek. Voor wie er nog nooit van gehoord heeft, legt presentator Jan Versteegh het even uit: “Honderd koppels – variërend van jonge hiphoppers tot oude rockabilly’s – gaan in totaal vijftig uur de dansvloer op. Daarvan mogen ze in totaal 300 minuten rust pakken. Zodra ze de vloer verlaten, bijvoorbeeld voor een dutje of om wat te eten, gaat de teller lopen.”

Wie er na vijftig uur overblijft én de minste rustminuten heeft gepakt, wint. Dat belooft volgens Versteegh een fysieke, maar zeker ook mentale strijd. “Je bent volledig op elkaar aangewezen. Dan kunnen er op den duur wel wat irritaties ontstaan.”

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular