HomeNieuwsAdvocaat Youssef Taghi aangehouden

Advocaat Youssef Taghi aangehouden

VUGHT – De politie heeft vanochtend advocaat Youssef Taghi aangehouden terwijl hij zijn neef Ridouan Taghi in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught bezocht. Hij wordt er van verdacht informatie te hebben doorgespeeld. De twee zouden plannen voor een gewelddadige uitbraak uit de EBI hebben besproken.

De Amsterdamse Orde van Advocaten noemt de aanhouding van Youssef Taghi ‘buitengewoon zorgelijk’. ,,Als ook maar een fractie van wat het OM zegt waar is, is dat schokkend.”

Youssef Taghi (38) is al enkele jaren actief als strafrechtadvocaat en bezocht sinds maart van dit jaar tientallen keren Ridouan Taghi in de EBI. Vanwege zijn beroep als advocaat had hij vrije toegang tot de hoofdverdachte in het Marengo-proces en waren de gesprekken die zij voerden niet zicht- of hoorbaar voor de politie. Via de advocaat kon Taghi onbelemmerd met de buitenwereld communiceren en kon hij zijn criminele organisatie blijven aansturen.

Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de advocaat op zoek was naar adresgegevens van gevangenispersoneel, mogelijk om bewaarders om te kopen of af te persen.

Het is voor het eerst, dat al langer bestaande vermoedens van justitie dat sommige advocaten zich laten gebruiken als boodschappenjongens van de onderwereld leiden tot een arrestatie van een strafpleiter.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular