HomeNieuwsPolitici doelwit terreur aangehouden verdachten uit Eindhoven

Politici doelwit terreur aangehouden verdachten uit Eindhoven

EINDHOVEN – De negen terreurverdachten die vorige week in Eindhoven werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van en het trainen voor een terroristische aanslag, wilden mogelijk een aanslag plegen op premier Rutte, Geert Wilders en Thierry Baudet. Dat meld de Telegraaf op haar site. De dreiging wordt door politie en Openbaar Ministerie zeer serieus genomen.

Het is de tweede serieuze dreiging tegen Rutte in korte tijd. Maandag onthulde De Telegraaf dat de beveiliging van de premier fors omhoog is geschroefd vanwege een serieuze dreiging vanuit de hoek van de georganiseerde misdaad. De dreigingen worden volledig los van elkaar gezien door politie en OM.

De opgepakte mannen hebben de leeftijd van 18 tot 31 jaar en de Nederlandse nationaliteit. Acht van hen hebben een mediterrane achtergrond, maar zijn geboren in Nederland, de negende in Afghanistan.

Het Openbaar Ministerie liet vorige week weten dat door de arrestatie van de mannen een terroristische dreiging is afgewend. Die dreiging hield volgens het OM verband met het jihadistisch gedachtegoed van terreurgroep IS.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular