HomeSportVitesse pakt drie punten in aantrekkelijk duel met RKC

Vitesse pakt drie punten in aantrekkelijk duel met RKC

WAALWIJK – Vitesse heeft zondag een zwaarbevochten uitzege geboekt op RKC. Door een treffer van de Franse spits Yann Gboho in de tweede helft wonnen de Arnhemmers in Waalwijk met 1-2.

WAALWIJK, Netherlands, 12-09-2021, football, , Dutch eredivisie, season 2021 / 2022, during the match RKC – Vitesse, Vitesse player Oussama Darfalou, Vitesse player Yann Gboho, Vitesse player Oussama Tannane, Vitesse player Enzo Cornelisse

Vitesse kwam in het Mandemakers Stadion al in de achtste minuut op voorsprong. Danilho Doekhi, die zijn rentree maakte na een hamstringblessure, kopte raak uit een indirecte vrije trap van Maximilian Wittek.

Na de snelle openingsgoal leunde Vitesse achterover en daardoor kwam RKC steeds beter in de wedstrijd. Met een schitterende knal in de kruising zorgde Saïd Bakari na een half uur spelen voor de terechte gelijkmaker.

Enigszins tegen de verhouding in was het Vitesse dat vroeg in de tweede helft toch weer op voorsprong kwam. Spits Gboho scoorde met een van richting veranderd schot. Michiel Kramer kreeg nog wel een opgelegde kans om RKC aan een punt te helpen, maar de clubtopscorer kreeg zijn voet net niet goed tegen een voorzet van Jens Odgaard.

Vitesse klimt door de overwinning naar de negende plaats, met zes punten uit vier duels. RKC heeft twee punten minder en staat twaalfde.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular