HomeNieuwsTwee verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting en poging moord op journalist

Twee verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting en poging moord op journalist

Groningen – De politie heeft vannacht twee personen aangehouden. De mannen worden verdacht van brandstichting en poging moord op een journalist. De verdachten zijn een 31-jarige man en een 32-jarige man, allebei uit Groningen.

De politie kwam de verdachten op het spoor door rechercheonderzoek en de tips die binnen kwamen na het delen van de beelden. “Niet alleen de politie heeft deze zaak hoog opgenomen, we zien dat mensen veel hebben meegedacht”, zegt districtschef Frank Smilda. “De beelden zijn massaal gedeeld en de tips hebben er mede voor gezorgd dat de verdachten zo snel konden worden aangehouden.”

De politie en het OM treden hard op in geval er journalisten mishandeld of belaagd worden. Hoofdofficier Diederik Greive: “Nederland is een vrije rechtsstaat waarin journalisten gewoon hun werk moeten kunnen doen en niet beperkt worden door mensen die ze bedreigen of, nog erger, geweld tegen ze inzetten.” Bij zulke incidenten wordt gehandeld conform de afspraken die zijn vastgelegd in het protocol PersVeilig. De opsporing en vervolging van verdachten bij strafbare feiten tegen journalisten krijgen hoge prioriteit. Verdachten worden sneller voor de rechter gebracht. De strafeis bij agressie en geweld tegen journalisten wordt door het OM verdubbeld. Journalisten moeten in alle vrijheid hun werk kunnen doen.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular