HomeSportNAC vergeet te winnen in eigen huis

NAC vergeet te winnen in eigen huis

BREDA – NAC is er niet in geslaagd het eerste thuisduel van seizoen 21’/22’ winnend af te sluiten. Een uitstekende eerste helft, waarin NAC een 2-0 voorsprong pakte, werd in de tweede helft tenietgedaan door twee doelpunten van Gyliano van Velzen.

BREDA, Netherlands, 13-08-2021, football, NAC Rat Verleghstadium, Keuken Kampioen Divisie, season 2021 / 2022, during the match NAC – Telstar, NAC player Pjotr Kestens scores the 1-0

Edwin de Graaf voerde vandaag twee wijzigingen door in het elftal, ten opzichte van vorige week. Robin Schouten keerde terug van een schorsing en verving de vorige week geblesseerd geraakte Moreno Rutte op de rechtsachter-positie. Verder kreeg Moïse Adiléhou vandaag de voorkeur boven Colin Rösler rechts centraal achterin.

NAC begon door de aanwezigheid van de supporters met een heerlijk gevoel aan het duel, wat zich ook in het spel uitte. NAC was de bovenliggende partij en deelde in de beginfase al een aantal speldenprikjes uit. In de negentiende minuut kwam NAC dan ook verdiend op voorsprong. Velanas stuurde Ralf Seuntjens de diepte in. Seuntjens had een perfecte voorzet in huis waarmee hij Pjotr Kestens in stelling bracht. Kestens rondde goed af voor zijn eerste in het Geel-Zwart: 1-0!

En ook de 2-0 liet niet lang op zich wachten. Slechts zes minuten na de openingsgoal was het weer raak. Opnieuw een assist van onze Ralf Seuntjens, deze keer op Ody Velanas. Oog in oog met de doelman bleef Velanas rustig en schoof de 2-0 achter doelman Doornbusch.

BREDA, Netherlands, 13-08-2021, football, NAC Rat Verleghstadium, Keuken Kampioen Divisie, season 2021 / 2022, during the match NAC – Telstar, NAC player Odysseus Velenas scores the 2-0

NAC was nog niet klaar en bleef drukken. NAC was nog voor rust dichtbij de 3-0, toen Thom Haye een vrije trap kiezelhard op de lat pegelde. Zover kwam het (nog) niet en dus gingen we de rust in met een 2-0 voorsprong.

Een klein smetje op de bliksemstart was het niet teugkeren van Danny Bakker na rust. De aanwinst moest de strijd staken met een blessure. Colin Rösler was zijn vervanger.

De tweede helft startte NAC minder flitsend dan de eerste. Het liet Telstar wat meer komen en kwam er zelf minder makkelijk uit. Tot grootte kansen leidde dit aanvankelijk niet. Totdat de 76e minuut minuut aanbrak. Telstar kwam eruit via de flank en gaf de bal laag voor. Hier stond Van Velzen klaar om de 2-1 binnen te tikken.

Ondanks de aansluitingstreffer leek er geen vuiltje aan de lucht voor NAC. Het spel was dan niet zo groots als in de eerste helft, NAC was wel de ploeg met de meeste kansen. Toch wisten de bezoekers in de slotfase nog langszij te komen. Opnieuw was Van Velzen de gevierde man. Uit de kluts viel de bal voor zijn voeten, waardoor hij de 2-2 gemakkelijk binnen kon schieten.

NAC kreeg nog twee keer de mogelijkheid om in extremis het duel alsnog in Bredaas voordeel te beslissen, maar Velanas en invaller Kosiah kregen beiden de bal niet achter de doelman.

Uiteindelijk dus een teleurstellend resultaat, na een goede eerste helft. Volgende week gaat NAC op bezoek bij De Graafschap met de steun van een uitverkocht uitvak opzoek naar de eerste driepunter van het seizoen.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular