HomeSportRKC wint openingsduel eredivisie verrassend met 1-0 van AZ

RKC wint openingsduel eredivisie verrassend met 1-0 van AZ

WAALWIJK – AZ heeft zaterdag zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie verrassend verloren van RKC. De ploeg van trainer Pascal Jansen ging door een doelpunt van Michiel Kramer met 1-0 onderuit in Waalwijk.

RKC player Michiel Kramer celebrating the goal. Foto: Marcel van Dorst

AZ kende door een ingreep van coach Jansen al een roerige voorbereiding op het duel in het Mandemakers Stadion. Aanvoerder Teun Koopmeiners werd gepasseerd omdat hij volgens Jansen niet met zijn gedachte bij AZ zit. De middenvelder wordt al langer in verband gebracht met een transfer naar AS Roma of Atalanta.

Zonder Koopmeiners in de basiself begon AZ nog voortvarend aan de wedstrijd. De nummer drie van het afgelopen Eredivisie-seizoen zag twee doelpunten van Zakaria Aboukhlal en Dani de Wit afgekeurd worden vanwege buitenspel.

RKC werd sterker gedurende de eerste helft en kwam op slag van rust op voorsprong. De opgekomen rechtsback Juriën Gaari legde de bal keurig breed op de vrijstaande Kramer, die ter hoogte van de penaltystip AZ-doelman Hobie Verhulst verschalkte.

AZ zette na rust wel aan en bracht na een uur spelen Koopmeiners en aanwinst Vangelis Pavlidis, maar zij konden het verschil niet maken. Opvallend was dat aanvaller Jesper Karlsson na zijn wissel coach Jansen geen blik waardig gunde.

AZ player Jesper Karlsson was niet blij met zijn wissel. Foto: Marcel van Dorst

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular