HomeSportBoris van Schuppen redt NAC bij debuut met gelijkmaker

Boris van Schuppen redt NAC bij debuut met gelijkmaker

VENLO – Het was de middag van Boris van Schuppen en Ralf Seuntjes. Beide scoorde een keer waardoor NAC geen nederlaag leed bij VVV Venlo. NAC reisde naar Venlo af met een jonge onervaren groep, gesteund door honderden NAC supporters die de spelers achterna reisde.

Honderden NAC supporters reisde de spelers achterna naar Venlo. Foto: Marcel van Dorst

NAC begon aanvallend en het was dan ook Seuntjes die de score opende in de 10e minuut. Lang kon NAC niet genieten van de voorsprong, tien minuten later stond het 1-1. VVV-Venlo, dat deze zomer ook een ware leegloop kende en wacht op de miljoenen van de nog altijd niet vertrokken topscorer Georgious Giakoumakis, kwam langszij uit een vrije trap. Verdediger Bryan Koglin schoot fenomenaal binnen: via de paal en onhoudbaar voor captain Nick Olij.

Pechvogel Moreno Rutten – net hersteld van een enkelkwetsuur – viel uit met hamstringklachten. Rösler ging daardoor als rechtsback spelen. Daar maakte hij een onzekere indruk. Dat werd niet beter toen hij na een klein uur spelen zijn eigen doelman passeerde door een voorzet vanaf links met binnenkant voet binnen te werken: 2-1.

De Graaf kon in het laatste halfuur alleen maar teruggrijpen op debutanten. Zo kwam Boris van Schuppen binnen de lijnen, maar mochten ook Ayouba Kosiah en Vieiri Kotzebue invallen. Die laatste twee spelers hebben niet eens een contract. Het zegt alles over de staat van NAC, dat ernstig verlegen zit om versterkingen.

Borus van Schuppen gaat uit zijn dak na zijn gelijkmaker. Foto: Marcel van Dorst

Maar het draaide in Venlo uit op een droomdebuut voor Bredanaar Van Schuppen. Toen iedereen in Breda, ook het volle uitvak, al rekende op een nederlaag, kreeg hij de bal voor de voeten en haalde hij verwoestend uit: 2-2. Een dag die hij nooit meer zal vergeten.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular