HomeSportNederlands tintje aan finale Euro2020 op Wembley

Nederlands tintje aan finale Euro2020 op Wembley

LONDEN – Ook Dick van Egmond is trots dat voor het eerst een Nederlandse scheidsrechter de finale van het EK mag gaan fluiten. De coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB noemde de aanstelling van Björn Kuipers ‘fantastisch voor Björn en zijn team’. “We wensen hen vanavond heel veel succes.”

Van Egmond reageerde op de website van de KNVB op de aanstelling. “Het is terecht dat ze deze kans krijgen”, begon hij over ‘Team Kuipers’, bestaande uit Kuipers zelf en zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel. “Na de Champions League-finale in 2014 voelt dit als de kroon op hun werk. Een beloning voor tien jaar fluiten op het allerhoogste niveau.”

Daarnaast is er nog een reden waarom de aanstelling van Kuipers extra bijzonder is. “Het is de eerste keer dat een Nederlandse scheidsrechter een finale leidt op een EK of WK-eindronde. Dat maakt het extra speciaal. Voor jonge scheidsrechters is dit natuurlijk een enorme stimulans om zich te blijven ontwikkelen.”

De finale tussen Italië en Engeland is voor Kuipers de vierde wedstrijd die hij dit EK mag fluiten. Eerder had hij de leiding over Denemarken – België (1-2), Slowakije – Spanje (0-5) en Tsjechië – Denemarken (1-2). Kuipers is bezig aan zijn laatste eindtoernooi als scheidsrechter.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular