HomeRegionieuwsEnorme illegale sigarettenfabriek gevonden in Veen

Enorme illegale sigarettenfabriek gevonden in Veen

VEEN – De FIOD (Belastingdienst) heeft een grote illegale sigarettenfabriek gevonden aan de Hoefakker in Veen. De fabriek was in werking op het moment dat de FIOD samen met de Douane binnen viel. Elf werknemers uit Oost-Europa zijn aangehouden. Ook is er een hennepkwekerij gevonden met 768 planten.

De illegale sigarettenfabriek was ingericht met een complete productie- en verpakkingslijn. Ook stonden er dozen met 750 duizend illegale sigaretten, 21 duizend kilo rooktabak en verpakkingsmateriaal. Het vermoeden is dat deze fabriek ruim 1 miljoen sigaretten per dag kan produceren, wat neerkomt op een accijnsnadeel van €243.250 per locatie per dag. In één sigaret zit één gram rooktabak. De illegale fabriek is ontmanteld en DRZ (Domeinen Roerende Zaken) heeft de machines en grondstoffen afgevoerd, die worden vernietigd.

Als deze sigaretten en de tabak op de Nederlandse markt zouden zijn afgezet, dan was de Nederlandse Staat ongeveer 3,5 miljoen euro aan belastinggeld misgelopen.

Het onderzoek van de FIOD staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular