HomeNieuwsMinder besmettingen, sneller versoepelen

Minder besmettingen, sneller versoepelen

Het afgelopen etmaal zijn er 4494 nieuwe besmettingen vastgesteld, meldt het RIVM. Vorige week zondag werden er 6648 besmettingen gemeld, dat zijn er 2154 meer dan vandaag.

In de afgelopen week registreerde het RIVM 38.352 positieve testen, dat zijn gemiddeld 5479 besmettingen per dag. Vorige week was het gemiddelde nog 7509 besmettingen per dag.

Het plan om woensdag enkele coronamaatregelen te versoepelen, kan vrijwel zeker doorgaan. Het kabinet kondigde vorige week de versoepelingen aan, maar zei erbij dat er maandag de 17de, morgen dus, nog aan ‘de noodrem’ getrokken kon worden mocht daar aanleiding voor zijn.

Maar die aanleiding is er niet, als je naar de ziekenhuiscijfers kijkt. Het aantal ic-patiënten met corona op de ic is vandaag voor de elfde dag op rij gedaald.

Het totale aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 2152, dat zijn er 29 minder dan gisteren (2183), maakt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) bekend. 

Op de intensive care liggen 686 coronapatiënten, 24 minder dan gisteren. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1466, Covid-patiënten, dat zijn er 7 minder dan gister.

Als de afname zo gestaag doorzet, is er zelfs kans op snellere versoepelingen. Volgens de in potlood getekende route uit de lockdown zou stap drie – binnenhoreca open, bioscopen en theaters ook, thuis vier gasten ontvangen – op 9 juni volgen, maar als het coronavirus al eerder en sneller een flinke tand terugschakelt, kunnen deze verruimingen naar voren gehaald worden, stelde premier Rutte tijdens de persconferentie.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular