HomeSportNAC nekt NEC gemakkelijk met 0-2

NAC nekt NEC gemakkelijk met 0-2

NIJMEGEN – NAC heeft maandagavond met overtuiging gewonnen van NEC. De ploeg van trainer Maurice Steijn, die niet op de bank zat na een veelbesproken reis naar Ibiza, won mede door een rake vrije trap van Sydney van Hooijdonk met 0-2 in Nijmegen.

In de aanloop naar de klassieker NEC-NAC ging het vooral over ‘Ibizagate’. NAC-coach Steijn was recent zes dagen op Ibiza omdat hij “dringend enkele zaken moest regelen”.

De Brabantse club gaf aanvankelijk te kennen dat Steijn maandag gewoon zou coachen in het Goffertstadion. Na wat ophef besloot NAC alsnog om zijn coach vijf dagen in thuisquarantaine te houden, zoals de overheid adviseert bij reizen naar andere landen in Europa.

Assistent Hans Visser was daardoor maandag de eindverantwoordelijke bij het uitduel met NEC. De oud-aanvaller zag dat zijn ploeg al in de tiende minuut op voorsprong kwam door een rake penalty van Mounir El Allouchi.

Tien minuten later schoot Van Hooijdonk een vrije trap zeer fraai in de kruising (0-2). De zoon van oud-international en vrijetrappenspecialist Pierre van Hooijdonk scoorde een maand geleden tegen Jong FC Utrecht (3-1-zege) ook al uit een directe vrije trap. De 21-jarige spits staat dit seizoen op veertien goals in 26 competitieduels.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular