HomeSportAZ wint gemakkelijk in Waalwijk van RKC

AZ wint gemakkelijk in Waalwijk van RKC

WAALWIJK – AZ is zaterdag in de race gebleven voor de tweede plaats in de Eredivisie door een 1-3-zege bij RKC Waalwijk.

Zonder de zieke Teun Koopmeiners kwam AZ in de zeventiende minuut nog wel op achterstand tegen RKC. Nadat Richard van der Venne vlak daarvoor een grote kans had laten liggen, scoorde Thijs Oosting wel. De huurling van AZ rondde koeltjes af na een prachtige pass van Van der Venne.

Daardoor leek AZ wel wakker geschud en bracht het in de 28e minuut de stand alweer in evenwicht via Albert Gudmundsson. De aanvaller draaide zich op aangeven van Calvin Stengs knap vrij en schoof de bal simpel in de verre hoek.

In de tweede helft was het helemaal eenrichtingsverkeer richting het doel van RKC en was de 1-2 van Myron Boadu in de 63e minuut daarvan een logisch gevolg. De spits kon na een foute pass van Anas Tahiri alleen op de goal af en faalde niet.

Daarmee was de wedstrijd beslist. Helemaal doordat RKC vijf minuten na de 1-2 met tien man verder moest door een rode kaart van Sylla Sow voor een natrappende beweging. Calvin Stengs maakte er vervolgens nog 1-3 van. De aanvaller scoorde na een fraaie combinatie met Gudmundsson.

AZ kwam in punten gelijk met nummer twee PSV, maar de Eindhovenaren nemen het zondag nog in eigen huis op tegen sc Heerenveen. De tweede plaats geeft recht op een ticket voor de voorrondes van de Champions League. De nummer drie moet genoegen nemen met de groepsfase van de Europa League.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular