HomeNieuwsBelangstelling nieuwbouw veel groter dan aanbod

Belangstelling nieuwbouw veel groter dan aanbod

De kans dat je via een loting een nieuwbouwhuis weet te bemachtigen is klein. De belangstelling voor projecten die in de verkoop gaan is vaak vele malen groter dan het aantal beschikbare woningen.

Het aardige aan een nieuwbouwhuis is dat je in de meeste gevallen niet hoeft te overbieden, maar de ‘gewoon’ de vraagprijs kunt betalen. Zeker voor starters of mensen met weinig spaargeld is dat een aantrekkelijk idee.

Als je voor een schappelijke prijs een huis wil kopen en niet belachelijk veel wil overbieden is een nieuwbouwhuis echt de enige optie. Ga je voor een bestaande woning dan is overbieden de normaalste zaak.

Dat de belangstelling voor nieuwbouwprojecten het aantal beschikbare woningen vaak ruim overschrijdt heeft te maken met krapte op de huizenmarkt aan de aanbodkant. Er zijn meer woningzoekenden, dan dat er woningen beschikbaar zijn.

Ook de prijzen van het beperkte nieuwe aanbod spelen mee. Voor projectontwikkelaars is het aantrekkelijker om duurdere huizen te bouwen, want daar maken ze meer winst op, blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau uit 2019.

Dus als er dan een keer een project met betaalbare woningen op de markt komt, met prijzen variërend van zo’n 170.000 euro tot 265.000 euro, is de belangstelling enorm. Want juist in die prijsklassen is het aanbod nog schaarser dan schaars.

Op korte termijn lijkt daar niet veel aan te veranderen. Huizenzoekers moeten dus heel veel geduld hebben.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular