HomeRegionieuwsOuders moeten 18.000 euro schade betalen voor rellende zoon (13)

Ouders moeten 18.000 euro schade betalen voor rellende zoon (13)

Eindhoven – De ouders van een 13-jarige jongen moeten opdraaien voor de duizenden euro’s schade die hun zoon aanrichtte tijdens de coronarellen op 24 januari in hun woonplaats Eindhoven.

De jongen deed mee aan de plunderingen én gooide met stenen door ruiten op het station. Het Openbaar Ministerie eiste een leerstraf van 35 uur en een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur. Dat krijgt hij ook, zo oordeelde de rechter. Verder draaien zijn ouders op voor een totaalschade van bijna 18.000 euro.

Voor de rellen in Eindhoven werden al meerder personen veroordeeld. Een 35-jarige man kreeg bijvoorbeeld een celstraf van acht maanden wegens het plegen van geweld tegen de politie en het plunderen van de Jumbo. Een 47-jarige man uit Nunspeet ging voor drie maanden de cel in, omdat hij een fiets voor het wiel van een waterkanon gooide. En een 17-jarige jongen uit Eindhoven stond ook al voor de kinderrechter voor het plunderen van de Jumbo. Hij kreeg zeventig uur werkstraf, een maand voorwaardelijke celstraf en moest een schadevergoeding betalen van 9950 euro.

Er werd voor zeker 670.000 euro aan schade aangericht in Eindhoven.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular