HomeNieuwsMorgen grote kans op persconferentie over mogelijke versoepelingen

Morgen grote kans op persconferentie over mogelijke versoepelingen

Premier Rutte en minister De Jonge geven dinsdagavond waarschijnlijk een nieuwe persconferentie over de coronamaatregelen.

Minister Grapperhaus zei vandaag dat men gisteren met een “positiever gemoed” naar buiten kwam. Maar voordat er een besluit wordt genomen is er vandaag eerst nog overleg met de burgemeesters in het wekelijkse Veiligheidsberaad, aldus Grapperhaus.

Wat kunnen we verwachten?
Het lijkt woensdag 28 april te worden dat we weer het terras op mogen, hogescholen hun studenten kunnen verwelkomen en dat het na 22.00 uur weer is toegestaan de straat op te gaan.

Avondklok
De avondklok gaat er als eerste af. Dat zou betekenen dat we op 28 april na bijna drie maanden weer in de nacht over straat mogen. De omstreden avondklok ging in op zaterdag 23 januari.

Bezoekregeling
De huidige bezoekregeling met één bezoeker per dag wordt waarschijnlijk verruimd. Je mag thuis dan weer twee bezoekers per dag ontvangen.

Terrassen en winkels
Mogelijk zit dat koude biertje op het terras er vanaf 28 april eindelijk in. Winkels mogen dan ook meer bezoekers ontvangen. Voor deze versoepelingen gelden wel voorwaarden die nog bekend moeten worden.

Hoger onderwijs
Studenten van de hogescholen en universiteiten mogen vanaf 26 april weer minimaal één dag in de week fysiek naar colleges. Zij zitten sinds half december volledig thuis.

Dat er nu weer wat meer optimisme is komt onder meer doordat de ziekenhuisbezetting niet langer toeneemt, maar al twee weken min of meer stabiel is. Ook speelt mee dat het vaccineren vaart krijgt. Gisteren werd een recordaantal van 109.000 prikken gezet.

Als de versoepelingen worden doorgezet, kan er worden gekeken naar stap twee van het plan om ons land uit de harde lockdown te halen.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

- Advertisment -

Most Popular