HomeRegionieuwsVos knalt naar magistrale overwinning in Amstel Gold Race

Vos knalt naar magistrale overwinning in Amstel Gold Race

LIMBURG – Marianne Vos heeft voor de eerste keer in haar carrière de Amstel Gold Race op haar naam geschreven. In een spannende eindsprint smeet de kopvrouw van Team Jumbo-Visma zich naar de eerste zege voor het vrouwenteam van Team Jumbo-Visma op Nederlandse bodem.

Vanaf de start in Maastricht werd het gaspedaal door de rensters gelijk vol ingetrapt. Waar eerst nog twee rensters voor de vlucht kozen, sloot een grote groep met Teuntje Beekhuis snel aan. Het achtervolgende peloton met daarin Anouska Koster en kopvrouw Marianne Vos gingen mee in de achtervolging, waarna de groepen weer terug bij elkaar kwamen. Vos pakte vervolgens meerdere malen de handschoen op om de koers hard te maken. Op de laatste keer Cauberg leek ze te moeten passen, maar in de twee kilometer die nog volgde knokte zich ze verdienstelijk weer van voren. Om uiteindelijk met de handen in de lucht over de streep te komen.

Het is voor de vrouwenploeg Team Jumbo-Visma de tweede zege van het seizoen. Eerder won Vos al Gent-Wevelgem in de geel-zwarte teamkleuren “Het was echt een hele open koers, wat ik van tevoren wel had verwacht”, vertelt Vos. “Het was vanaf de start continu koers met heel veel verschillende groepjes die konden wegrijden. In de laatste sprint had ik gelukkig nog wat energie over om het af te kunnen maken.” De Brabantse voelt zich goed in haar nieuwe team. “Er heerst echt een goede spirit binnen het team en ik voel me helemaal thuis.”

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular