HomeSportNAC laat belangrijke punten liggen tegen Roda

NAC laat belangrijke punten liggen tegen Roda

KERKRADE – In de strijd om rechtstreekse promotie naar de eredivisie heeft NAC twee punten achtergelaten in Kerkrade. In een doelpuntrijk duel speelde de Bredase formatie van Maurice Steijn met 3-3 gelijk tegen Roda.

Maurice Steijn had een 5-3-2-systeem uit de hoge hoed getoverd. Dion Malone keerde terug na een schorsing en stond achterin tussen Moïse Adiléhou en Ramon Hendriks. Mashart en Robin Schouten moesten de flanken bestrijken. Voorin kreeg Mario Bilate steun van Lex Immers.

Na 23 minuten kwam Roda JC op voorsprong. Ali Messaoud gaf het laatste zetje, met alleen nog Mashart op de doellijn. NAC kwam uit het niets op 1-1 (goede actie Thom Haye, doelpunt Lewis Fiorini) en kreeg al snel de 2-1 om de oren. De voorzet van Amir Absalem werd van achter de achterlijn gegeven. Scheidsrechter Jannick van der Laan zag dat niet, zijn assistent niet, dus kon Thijmen Goppel binnen tikken tot frustratie van keeper Kortsmit. Hij kreeg daarvoor de gele kaart van scheidsrechter Jannick van der Laan.

De 2-2 na 36 minuten was van grote schoonheid. Bilate profiteerde van Limburgs geklungel, Immers legde de bal klaar voor Mounir El Allouchi. Het schot van de Roosendaler plofte in de kruising.

In de tweede helft ging het alle kanten op. Zo schoot Danny Bakker na 53 minuten de 3-2 binnen en was Mario Bilate tien minuten later verantwoordelijk voor de derde Bredase gelijkmaker van de avond, 3 -3. Het was tevens de eindstand waarbij NAC in de handjes mocht wrijven.

Wint De Graafschap maandag van Jong PSV, dan wordt het gat zes punten en dan is directe promotie met nog vier wedstrijden te gaan heel ver weg voor NAC.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular