HomeRegionieuwsIntegrale controle Kasteeldreef Drunen

Integrale controle Kasteeldreef Drunen

In de nacht van 4 op 5 december 2020 vond een grote brand plaats op het bedrijventerrein aan de Kasteeldreef in Drunen. Naar aanleiding van deze en een eerdere brand en naar aanleiding van eerdere controles en richting de burgemeester geuite zorgen en signalen uit de omgeving, vond er vandaag een integrale controle plaats. De controle werd uitgevoerd door de gemeente Heusden, de politie, Belastingdienst, Enexis, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, het RIEC en Baanbrekers.

“Na de brand heb ik diverse omwonenden gesproken en zij maakten me duidelijk dat ze zich flink zorgen maken over deze locatie. Met deze controle laten we als overheid zien dat we niet wegkijken maar aanpakken. Overigens hadden we deze locatie al langer in het vizier voor een integrale controle”, zegt burgemeester Willemijn van Hees. 

De verschillende overheidsdiensten en bij de controle betrokken partijen constateerden bij de controle opnieuw een growshop. Een growshop is een winkel die benodigdheden verkoopt voor het opzetten en exploiteren van een hennepkwekerij. 

Foto: Iwan van Dun

De burgemeester is op basis van de Opiumwet voornemens het pand van de growshop voor een jaar te sluiten. Dit is langer dan het gebruikelijke half jaar voor een bedrijfspand, omdat er op deze locatie al vaker een growshop is aangetroffen.

Behalve de growshop werden er diverse gebouwen aangetroffen zonder vergunning, werd er een aanzienlijk aantal milieuovertredingen en afvaldumpingen geconstateerd en waren er op meerdere punten twijfels over de brandveiligheid. Meerdere van de betrokken overheden gaan verder onderzoek verrichten. 

Niet wegkijken maar aanpakken
Het aanpakken van ondermijning kunnen wij niet alleen. Jouw hulp is onmisbaar! Meld verdachte situaties bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Je kunt een anonieme melding ook doorgeven bij de gemeente, wij behandelen jouw informatie strikt vertrouwelijk.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular