HomeNieuws(KWESTIE) Strijd achter de schermen; wel of geen terrassen open?

(KWESTIE) Strijd achter de schermen; wel of geen terrassen open?

Het kabinet wil de heropening van de terrassen nog een week uitstellen en niet voor 28 april heropenen. Ondertussen willen de burgemeesters van de vier grote gemeentes, waaronder Rotterdam, Utrecht en Den Haag de terrassen wel openen op 21 april.

„Je hoeft geen genie te zijn om te zien dat mensen zich niet meer en niet langer aan alle maatregelen houden”, zegt de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb bijvoorbeeld. „We willen heel graag meer openbare ruimte beschikbaar. We moeten onder ogen zien dat handhaving een probleem kan zijn als het lekkerder weer wordt.”

Maurice van den Bosch, de bestuursvoorzitter van het Amsterdamse OLVG-ziekenhuis, laat al weten dat hij de oproep van de burgemeesters steunt.

Mark Kramer van het Amsterdam UMC sluit zich daarbij aan. „In de grote parken zitten mensen nu dicht op elkaar”, zegt Kramer. „Het is beter om de terrassen weer te openen, mits gemeenten goed letten op de handhaving van de coronamaatregelen. Ik geef de burgemeesters gelijk. Nu is de drukte niet te reguleren.”

Dinsdagavond geeft het kabinet weer een persconferentie waarbij de maatregelen zeer waarschijnlijk worden verlengd en versoepelingen niet voor 28 april te verwachten zijn.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular