HomeSportMatig Ajax boekt zakelijke overwinning tegen RKC

Matig Ajax boekt zakelijke overwinning tegen RKC

WAALWIJK – Ajax heeft tegen RKC een zakelijke 0-1 overwinning geboekt. In een matige wedstrijd van Ajax zijde was het Sebastian Haller die in de eerste helft de enige treffer maakte.

Smet op de overwinning voor Ajax was het geblesseerd uitvallen van Devyne Rensch, die naar zijn hamstring greep. De rechtsback was al geschorst voor de return van donderdag bij AS Roma in de kwartfinales van de Europa League.

Ajax kende in de eerste minuten de beste fase van de wedstrijd. De bezoekers zetten RKC meteen onder druk en dat leverde na ruim tien minuten de eerste grote kans op. Dusan Tadic stiftte de bal oog in oog met Kostas Lamprou net niet hoog genoeg.

Een paar minuten later was het wel raak voor Ajax. Haller kon met de punt van zijn rechterschoen bij een voorzet van Tadic en zag de bal op fraaie wijze in de kruising verdwijnen. Het was voor de recordaankoop zijn achtste competitiedoelpunt van het seizoen.

Ajax viel daarna ver terug en leek al met het hoofd bij het duel met Roma. Het elftal creëerde daardoor nauwelijks nog echt grote kansen, al werd halverwege de tweede helft wel een goal van Davy Klaassen afgekeurd wegens buitenspel.

Met Mohamed Kudus al snel als vervanger van Klaassen slaagde Ajax er in de tweede helft niet in om zich te herpakken. RKC mocht daardoor hopen op een stunt en ruim een kwartier voor tijd viel zelfs bijna de gelijkmaker. Een vrije trap van Cyril Ngonge trof de lat.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular