HomeNieuwsNa AstraZeneca ook meldingen van zeldzame bloedklachten bij Janssen-vaccin

Na AstraZeneca ook meldingen van zeldzame bloedklachten bij Janssen-vaccin

Ook het coronavaccin van Janssen uit Leiden zou bij sommige mensen kunnen leiden tot bloedstolsels (trombose) en een laag aantal bloedplaatjes (trombocytopenie), net als bekend bij het AstraZeneca-vaccin. Hierover zijn tot nu toe drie meldingen bekend bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

De meldingen worden op dit moment onderzocht. Het zijn extreem weinig gevallen op 4,5 miljoen mensen die dat vaccin tot nu toe hebben gekregen. Zo’n aantal past binnen de verwachtingen, zegt Peter Arlett van het EMA.

Het vaccin van Janssen is goedgekeurd voor gebruik in Europa. Halverwege deze maand worden de eerste voorraden geleverd. Kort erna zouden de eerste mensen gevaccineerd moeten worden. In Nederland adviseert de Gezondheidsraad om dat vaccin eerst aan ouderen en mensen met medische risico’s te geven.

AstraZeneca De toezichthouder maakte woensdag bekend dat een verband tussen het coronavaccin van AstraZeneca en de combinatie van klachten aannemelijk is en als bijwerking moet worden geregistreerd. De voordelen van dat vaccin bij de bestrijding van het coronavirus zijn groter dan de risico’s, benadrukt het EMA, de toezichthouder voor vaccins en geneesmiddelen in Europa.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular