HomeNieuwsDerde coronagolf mogelijk sneller voorbij dan gedacht

Derde coronagolf mogelijk sneller voorbij dan gedacht

De derde coronagolf wordt mogelijk korter en minder hevig dan eerder gevreesd. Dat melden bronnen rond het OMT aan de site van het AD.

De drukte op de intensive care-afdelingen zou volgens een nieuwe voorspelling half april al zijn piek bereiken. Daarmee zou de derde golf een halve maand eerder op zijn hoogtepunt zijn dan Jaap van Dissel eerder voorspelde. In een briefing aan de Tweede Kamer ging de RIVM-baas er toen nog vanuit dat de derde coronagolf tot begin mei zou blijven aanzwellen.

Het aantal bezette ic-bedden werd destijds geraamd op 1300, waarmee de Nederlandse ziekenhuizen onder grote druk zouden komen te staan.

Een nieuwe prognose, die enkele dagen geleden is opgesteld, gaat uit van een gunstiger scenario. In het nieuwe model beleeft de derde golf onder de huidige covidmaatregelen al half april zijn hoogtepunt, met een geschat aantal van 800 door coronapatiënten bezette ic-bedden. Hoewel in de modellen met een grote marge rekening wordt gehouden, zijn de verwachtingen over de derde golf dus flink gunstiger dan anderhalve week geleden.

Het RIVM wil deze uitgelekte prognoses nog niet bevestigen. Vermoedelijk houdt Jaap van Dissel volgende week woensdag weer een technische briefing aan de Kamer. Dan zullen de nieuwe verwachtingen naar buiten worden gebracht. Volgens een RIVM-woordvoerder veranderen de prognoses voortdurend. “Hoe dichter je bij een bepaalde datum komt, hoe meer gegevens je hebt.”

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

- Advertisment -

Most Popular