HomeRegionieuwsHoreca komt opnieuw in actie met ‘Nationaal Picknickmoment’

Horeca komt opnieuw in actie met ‘Nationaal Picknickmoment’

BREDA – Horecaondernemers roepen burgers op om deel te nemen aan het Nationaal Picknickmoment. Met de actie willen zij extra aandacht vragen voor de schrijnende situatie waarin zij zich bevinden.

De horeca kreeg afgelopen dinsdag weer een flinke domper te verwerken. Tijdens de persconferentie liet Mark Rutte namelijk weten dat de terrassen voorlopig nog niet open kunnen. De deuren van horecazaken zijn inmiddels al maanden gesloten. En er is dus nog steeds geen perspectief. 

De bedoeling van de actie is simpel: de horeca een steuntje in de rug bieden. Cafés en restaurants verkopen picknickpakketten die mensen kunnen kopen en op hun groene matje kunnen gebruiken.

Foto: Marcel van Dorst

Meerdere Bredase partijen steunen de actie. De Bredase fracties van D66, VVD en PvdA pleiten voor het openen van de terrassen als oplossing en niet als een probleem. Zij stelden onlangs dan ook vragen aan het college. “Eén terras is het probleem niet, maar alle terrassen samen wel, zo wordt gezegd”, schrijven de partijen in een brief. “Tegelijkertijd hebben we allemaal nog vers in het geheugen hoe recentelijk de parken overvol zaten bij mooi weer.

En nu komt er niet alleen weer mooi weer aan, ook de zomertijd gaat in én Pasen komt eraan. Waren de volle parken afgelopen keer nog maar een voorproefje van wat ons nu te wachten staat? Inmiddels zijn we een maand verder en hebben mensen het nog moeilijker zich aan alle maatregelen te houden.”

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular