HomeNieuwsIllegale sigarettenfabrieken opgerold, miljoenen sigaretten en duizenden kilo’s tabak vernietigd

Illegale sigarettenfabrieken opgerold, miljoenen sigaretten en duizenden kilo’s tabak vernietigd

De Douane en de FIOD hebben gisteren succes behaald in de aanpak van handel in illegale sigaretten en accijnsfraude. Tijdens een gezamenlijke actiedag zijn vijftien bedrijfspanden in verschillende plaatsen bezocht. 

De Douane heeft (accijns)controles ingesteld, daarbij is illegale tabak en sigaretten gevonden. Drie panden zijn overgedragen aan de politie, nadat materiaal voor de productie van hennep was aangetroffen.

De FIOD heeft in Schaijk een werkende illegale sigarettenfabriek opgerold en in Heerlen een illegale sigarettenfabriek in opbouw ontmanteld. Op beide locaties werd een volledige productielijn voor illegale sigaretten aangetroffen. Het vermoeden is dat deze fabrieken ieder ruim 1 miljoen sigaretten per dag kunnen produceren, dat neerkomt op een accijnsnadeel van €243.250 per locatie per dag.

Er zijn 21 mannen met de Poolse en Oekraïense nationaliteit aangehouden. In totaal is in beslag genomen: 5,4 miljoen sigaretten, 40.000 kilo tabak, 800 kilo waterpijptabak, tientallen pallets met verpakkingsmateriaal, vloeipapier, filters, lijm, aggregaten en jammers.

Als deze sigaretten en de tabak op de Nederlandse markt zouden zijn afgezet, dan was de Nederlandse Staat ongeveer 8,5 miljoen euro aan accijns misgelopen. De illegale fabrieken zijn ontmanteld. DRZ (Domeinen Roerende Zaken) heeft 15 trailers met machines en grondstoffen afgevoerd en laten vernietigen.

De onderzoeken van de FIOD staan onder leiding van het Functioneel Parket.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular