HomeNieuwsZwaardere straffen voor mannen die opriepen tot avondklokrellen in Tilburg en Breda

Zwaardere straffen voor mannen die opriepen tot avondklokrellen in Tilburg en Breda

DEN-BOSCH – Twee mannen die anderen hebben aangezet tot de avondklokrellen in Tilburg en Breda, hebben woensdag in hoger beroep een zwaardere straf gekregen dan de politierechter eerder oplegde. Ze plaatsten voorafgaand aan de rellen berichten over wapens en geweld in WhatsApp-groepen en op Facebook.

Zondag 24 januari braken naar aanleiding van het instellen van de avondklok in zowel Tilburg als Breda rellen uit. Door grote groepen mensen werd gereld, geplunderd en vernield. In Tilburg werden onder andere brandbommen naar de politie gegooid en werden journalisten belaagd. In de Bredase wijk Tuinzigt lieten relschoppers een spoor van vernieling achter en werden onder meer puien van winkels ingegooid. De Mobiele Eenheid moest er aan te pas komen om de openbare orde te herstellen.

Een Tilburger (47) heeft in een openbare WhatsApp-groep met de naam ‘Rellen Tilburg’, gereageerd op een voorstel om het politiebureau in Tilburg te bekogelen. Hij antwoordde dat hij een automatisch vuurwapen had liggen en dat mensen hem bij interesse een bericht konden sturen.

De man heeft eerder vastgezeten en was onder voorwaarden vrij toen hij de berichten stuurde. Hij is door het hof veroordeeld voor opruiing en het bezit van een stroomstootwapen.

Een man (35) uit Bavel heeft in een Facebookbericht anderen opgeroepen om zich te verzamelen op een plein in de wijk Tuinzigt. Net als de man uit Tilburg wordt hij door het hof veroordeeld voor opruiing door anderen aan te zetten tot het plegen van strafbare feiten en geweld.

De man uit Tilburg krijgt een gevangenisstraf van zes maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk. De man uit Breda krijgt een gevangenisstraf van zes maanden waarvan twee maanden voorwaardelijk. In beide gevallen wordt daar een proeftijd van twee jaar aan vastgeplakt.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular