HomeNieuwsBlijven de scholen open?

Blijven de scholen open?

Demissionair onderwijsminister Arie Slob hoopt dat de basis- en middelbare scholen open kunnen blijven. Ondanks het toenemende aantal besmettingen onder kinderen lijkt het erop dat de scholen niet hoeven te sluiten.

Volgens Slob zijn de stijgende besmettingscijfers onder kinderen tot 12 jaar te verklaren door het toegenomen aantal testen in die leeftijdsgroep. Door de aangescherpte testrichtlijnen moeten kinderen zich ook bij lichte klachten laten testen. Bij een positieve uitslag moet de hele klas minstens vijf dagen in quarantaine, tenzij er wordt gewerkt in groepjes die op 1,5 meter van elkaar vandaan zitten.

Slob prijst de scholen die nu met maatregelen weer lesgeven. Ook is het aantal besmettingen onder kinderen in absolute aantallen nog relatief laag. Wel houdt hij een slag om de arm: “Je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren.”

Momenteel lopen er ook proeven met preventief testen. Bij een positieve uitslag wordt dan ook de leerkracht en de omgeving van de leerling getest, zegt Slob. Hij wil dit “zo snel mogelijk” in het hele onderwijs invoeren.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular