HomeNieuwsMarengoproces van start

Marengoproces van start

De start van de inhoudelijke behandeling van het proces tegen de groep rond Ridouan Taghi gaat gepaard met zware veiligheidsmaatregelen rond De Bunker, de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam.

De zitting start om 10.00 uur. De beveiliging is nog uitgebreider dan bij eerdere zittingen in het proces, omdat een groot aantal verdachten tegelijk in de rechtszaal wordt verwacht. Het is bovendien voor het eerst dat ook Taghi zelf in de rechtszaal verschijnt.

Zeventien verdachten staan terecht in deze megamoordzaak, maar alle ogen zijn gericht op één man: hoofdverdachte Ridouan Taghi, die onmiskenbaar een reputatie als schrik van de onderwereld heeft opgebouwd.

Vandaag krijgen de zeventien verdachten in de zaak de mogelijkheid om te reageren op de beschuldigingen van het Openbaar Ministerie. De groep zou zich bezig hebben gehouden met dertien verschillende moordopdrachten, waarvan zes liquidaties daadwerkelijk werden uitgevoerd. De bekendste van de slachtoffers is crimineel en misdaadverslaggever Martin Kok.

Het proces tegen de groep, die in de volksmond mocro-maffia is gaan heten, zou eigenlijk vorige maand inhoudelijk van start gaan, maar de rechtbank besloot de zaak toen uit te stellen vanwege coronacrisis. Inmiddels heeft de rechtbank diverse aanpassingen laten doen, zodat de verdachten, hun advocaten en de pers voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

Eén verdachte zal zeker ontbreken in de rechtszaal: Saïd R. Het OM beschouwt hem als een belangrijke partner van Ridouan Taghi. R. zit nog altijd vast in Colombia, waar hij wacht op uitlevering aan Nederland.

Heb je een tip of meer informatie? Neem contact op met ons via Whatsapp 085-0601871

- Advertisment -

Most Popular